• Aparat Radiofrecventa pentru Clinici Estetice

RADIOFRECVENTA – o singura tehnologie, beneficii multiple

Radiofrecventa este unul dintre cele mai populare tipuri de tehnologii utilizate in industria medical-estetica. Aceasta permite o gama larga de tratamente datorita beneficiului sau major, acela de „skin tightening”, prin stimularea sintezei de colagen, elastina si acid hialuronic, cele trei elemente ce redau elasticitatea si fermitatea pielii.

Ce este radiofrecventa?

Radiofrecventa (RF) actioneaza sub forma de unde electromagnetice, cu frecvente cuprinse intre 3kHz si 300 GHz. Aceasta vizeaza in special osicaltiile electrice, dar in unele cazuri si pe cele mecanice.

Cum functioneaza radiofrecventa?

In domeniul dermato-cosmetic, acest tip de tehnologie functioneaza pe baza unui curent electric alternativ cu unde intre 3-4MHz. Energia RF trece prin tesuturi si se foloseste de rezistenta acestora (impedanta) pentru a produce caldura. Energia termala (caldura) produsa stimuleaza sinteza de colagen – substanta responsabila pentru elasticitatea si fermitatea pielii. Asadar, tratamentele pe baza de radiofrecventa tintesc, in primul rand, rejuvenarea faciala si corporala (liniile fine, ridurile, refacerea volumului dermal sau celulita si tonusul cutanat, per total – pentru o piele ferma la nivelul intergului corp).

Tipuri de radiofrecventa

Radiofrecventa are mai multe moduri de functionare: monopolara, bipolara, tripolara, pana la hexapolara, determinate de numarul de electrozi folositi. Dintre acestea, cele mai populare sunt radiofrecventa monopolara si accea bipolara.

 • Aparatele care functioneaza pe baza de radiofrecventa monopolara sunt si primele aparute pe piata. In cazul lor, radiofrecventa este livrata printr-un singur electrod pe piele si un altul amplasat la o distanta destul de mare, in general pe spatele pacientului. RF monopolara penetreaza dermul mult mai profund decat celelalte tipuri, pana in tesutul adipos, adancimea de penetrare fiind pana la 20mm.
 • Aparatele cu radiofrecventa bipolara, aparute ulterior, ofera tratamente non-invazive ce functionaza pe baza a 2 electrolizi, profunzimea la care patrunde curentul fiind direct proportionala cu distanta dintre acestia. Cu alte cuvinte, curentul electric circula dintr-un electrod in tesut si apoi in celalalt electrod, permitand strict incalzirea zonei de tratament. In general, pentru o eficienta si mai mare, o astfel de tehnologie este regasita in combinatie cu infrarosu si vacuum.

Ce puteti trata cu radiofrecventa?

Asadar, ce puteti trata prin intermediul tehnologiei RF?

 • Liniile fine si liniile de expresie
 • Ridurile
 • Refacerea volumului dermal
 • Laxitatea pielii
 • Celulita

Cum ajuta radiofrecventa practica clinicii dumneavoastra?

Procesul de imbatranire a pielii este inevitabil, insa tratamentele bazate pe radiofrecventa contribuie extraordinar de mult la ameliorarea efectelor acestuia, rapid si pe termen lung.

 • Avantaje prin modalitatea de functionare:
  • Pentru pacient: prin modalitatea specifica de actionare, tipul de energie emis prin tehnologia RF poate incalzi chiar si cele mai profunde straturi ale dermului. Asadar, prin alegerea unei astfel de tehnologii, care actioneaza din interior catre exterior, puteti asigura pacientilor dumneavoastra beneficiul major al unui ten mai tanar, mai ferm si mai stralucitor, mult mai mult timp, intr-un numar mic de sedinte. O astfel de tehnologie nu prezinta riscuri majore pentru sanatate, este non-invaziva, ofera un protocol de tratament confortabil si nu are efecte secundare.
  • Pentru clinica: aparatele din portofoliul Mediskin sunt extrem de versatile si intuitive, iar tehnologia ultraperformanta prin care functioneaza permite tratarea unei game largi de probleme tintite ale pielii, intr-un numar mic de sedinte.
 • Avantaje in tratamente faciale si corporale: evolutia tehnologica ce sta la baza aparatelor din portofoliul Mediskin, care folosesc radiofrecventa, ne permite rezultate excelente, nu numai pentu ten, ci la nivelul intregului corp. Astazi putem vorbi chiar de RFAL (radiofrecventa asistata prin liposuctie), una dintre cele mai noi tipuri de proceduri, minim-invaziva, ce foloseste energia termica pentru reducerea laxitatii si eliminarea tesutului adipos. Asadar, folosirea radiofrecventei nu numai ca stimuleaza productia de colagen pentru o piele intinerita, dar este si o alternativa foarte buna, rapida si non-chirurgicala pentru metodele clasice de liposuctie.
 • Siguranta si incredere la nivelul tehnologiilor: aparatele din portofoliul Mediskin folosesc tehnologii de cea mai inalta calitate, validate de catre specialisti internationali si consecrate la nivel mondial, motiv pentru care puteti fi siguri ca asigurati pacientilor dumneavoastra doar servicii premium.

Odata cu trecerea timpului, in special dupa varsta de 20 de ani, nivelul de colagen incepe sa scada, motiv pentru care tesutul isi pierde din fermitate, apar ridurile profunde, liniile fine, aspectul de piele laxa. Radiofrecventa are ca obiectiv principal tocmai reintinerirea pielii, prin contractia fibrelor de colagen si stimularea neocolagenezei si a elastinei, la nivel celular. Prin urmare, aceasta permite realizarea unei game largi de tratamente, de la cele de rejuvenare faciala, la acelea de remodelare corporala.

APARATURA

MEDISKIN – APARATE MEDICAL-ESTETICE PENTRU CLINICI DE SPECIALITATE

Va multumim pentru interesul acordat echipamentelor noastre. Mediskin Romania distribuie numai echipamente medical-estetice de cea mai inalta calitate, cu tehnologii validate si consacrate la nivel mondial.

Expertii Mediskin sunt dedicati sa va ofere numai cele mai bune echipamente si servicii de pe piata medical-estetica, si vor raspunde solicitarilor dumneavoastra in cel mai scurt timp posibil.

CUM NE PUTETI CONTACTA?

Pentru mai multe informatii, oferte personalizate si conditii de achizitie, nu ezitati sa ne contactati telefonic, prin formularul de contact sau prin functia de live chat (functia de live chat este disponibila in intervalul Luni-Vineri, orele 10-18).

Mediskin Romania