• Aparatura Laser pentru Epilare Definitiva

APARATURA DE EPILARE DEFINITIVA

Tehnologii speciale pentru clinici estetice

Aparatele de epilare definitiva din portofoliul Mediskin provin de la producatori cunoscuti la nivel mondial datorita versatilitatii si eficientei tehnologiilor folosite si, bineinteles, rezultatelor excelente obtinute de-alungul timpului. Din acest motiv ne bucuram de un numar din ce in ce mai mare de clinici estetice si de infrumusetare, la nivel national, care aleg echipamentele noastre.

Ce este epilarea definitiva?

Epilarea definitiva este practicata, astazi, de un numar din ce in ce mai mare de femei si de barbati, la nivel global. Prin intermediul acestui tratament se actioneaza in straturile profunde ale dermului, tintindu-se foliculii de par (radacina firului de par), care sunt distrusi prin diferite metode (in functie de metoda de epilare definitiva aleasa). Acestia nu mai pot produce fire de par, tesutul respectiv fiind treptat inlocuit cu unul disfunctional. Acest procedeu este progresiv, realizandu-se pe parcursul mai multor sedinte.

Printr-un astfel de tratament le oferiti pacientilor dumneavoastra posibilitatea de a se bucura de o piele fina, pe termen lung, indiferent de zona corpului, de culoarea firelor de par sau de fototipul pielii acestora. In plus, spre deosebire de tratamentele de epilare clasica, acest tratament reprezinta o investitie punctuala mai mare din partea fiecarui pacient, dar fara un numar foarte mare de sedinte. Asadar, numarul pacientilor creste exponential, iar dumneavoastra va puteti bucura de recuperarea investitiei intr-un timp foarte scurt.

Cum functioneaza epilarea definitiva?

Exista mai multe tipuri de epilare definitiva: cea cu IPL (lumina intens pulsata) si cea cu laser (in momentul actual existand mai multe tipuri de laser pe piata).

  • Epilarea definitiva cu IPL (Intense Pulsed Light)

Tehnologia IPL sau lumina intens pulsata este folosita de catre medicii esteticieni atat pentru tratamente de epilare definitiva, cat si pentru tratarea acneei, leziunilor vasculare sau a celor pigmentare. Aceasta actioneaza prin emiterea unui impuls luminos, printr-un spectru mai larg de lungimi de unda, care tinteste tegumentul si pigmentul din firul de par. Lumina absorbita este transformata ulterior in caldura, care, in urma unui set sedinte efectuate periodic, distruge radacina firului de par.

  • Epilarea definitiva cu laser

Spre deosebire de epilarea definitiva cu IPL, laserul are o singura lungime de unda a luminii, care genereaza un nivel mai mare de caldura. Acesta actioneaza tintit pe folculii de par care corespund punctului focal, fara a deteriora tesutul cutanat si nici melanina. Se creeaza o reactie termica cu rol direct in distrugerea celulelor nutritive de la radacina firelor de par, care devin astfel disfunctionale si nu mai produc par.

Indiferent de tratamentul ales, sedintele trebuie efectuate in momentul in care firul de par se afla in faza activa de crestere (anagena), pentru un tratament mai eficient. De asemenea, cu cat parul contine mai multa melanina (este mai inchis la culoare) si este mai gros, cu atat acesta poate fi eliminat mai repede, lucru ce se reflecta in numarul final de sedinte.

Modul de actiune laser vs IPL
Epilare Definitiva cu Laser in zona axilei

Ce tehnologii pentru epilare definitiva va ofera Mediskin?

Datorita tehnologiilor revolutionare, astazi puteti oferi pacientilor dumneavoastra o gama larga de modalitati de epilare definitiva, fara durere, rapide si eficiente, indiferent de fototipul pielii. Aparatele din portofoliul Mediskin provin de la producatori cu renume mondial ale caror echipamente au fost, de- alungul timpului, optimizate pentru clinicieni si pacienti, in scopul de a trata o gama larga de probleme ale pielii (de la epilare definitiva, la cele vasculare sau pigmentare), in cat mai putine sedinte.

Cele mai performante tehnologii dedicate epilarii definitive, din protofoliul Mediskin, sunt:

  • IPL: Intense Pulsed Light sau lumina interns pulsata, ce foloseste un spectru mai larg de lungimi de unda a luminii si distruge radacinile corespunzatoare punctelor focale ale lungimilor de unda emise. Optimas by Inmode este un echipament medical care contine o astfel de tehnologie, ce si-a dovedit eficienta atat prin tratamentele de epilare definitiva, cat si prin tratarea leziunilor vasculare sau pigmentare
  • Laser Alexandrite: considerat un laser cu lumina rosie, acesta actioneaza pe principiul fototermolizei selective, unde folosirea luminii (foto) este transformata in caldura (termo) pentru a afecta zona tintita (liza). Acest tip de laser foloseste ca amplicator – chromium-doped crysoberyl (Cr:BeAl2O4, cristal alexandrite), ce produce un spectru luminos intre 700 si 820 nm, dintre care cel mai des folosita lungime de unda este cea de 755 nm. Este foare des intalnit in tratarea tesuturilor cu un continut mare de melanina
  • Laser Dioda: avand si denumirea de laser cu injectie, acesta are la baza principiul fototermolizei selective (SPL), folosind o raza de lumina cu spectru ingust pentru a tinti cromoforii specifici din piele. Avand o lungime de unda cuprinsa intre 808-810 nm, acesta permite un nivel mai adanc de penetrare si, implicit, o absorbtie superioara a melaninei din foliculul de par. Triton by Inmode, cu aparetele Triton Duo Light (pentru fototipurile de par I-III) si Triton Duo Dark (pentru pielea mai inchisa, pana la fototipul VI), sunt unele dintre cele mai performante aparate care se bazeaza pe laserele Dioda si Alexandrite – pentru tratamente de epilare definitiva cu rezultate garantate
  • Laser Nd:Yag: cel mai performant laser in momentul de fata, aceasta are la baza noedimyum (Nd3+) amplificat de un cristal alcatuit din ytrum-aluminiu-granat, ce actioneaza cu o lungime de unda de 1064 nm. Isi dovedeste eficienta in special in randul pacientilor cu fototip I-IV, dar si prin tratarea telegiectaziilor, leziunilor vasculare superficiale de la nivelul picioarelor, semnele din nastere cu baza vasculara sau hemagioame (vanatai) de pe fata sau gat. Clarity by Lutronic este unul dintre aparatele din portofoliul Mediskin care se bazeaza pe eficienta laserului Nd:Yag, alaturi de laserul Alexandrite.

Care sunt efectele epilarii definitive asupra pielii?

Tehnologia care sta la baza aparatelor de epilare definitiva din portofoliul Mediskin este rezultatul multor ani de experienta in domeniu. Astfel, fiecare producator nu numai ca promite rezultate excelente, dar si un tratament sigur, eficient pe termen lung. Nici aparatele care au la baza lumina intens pulsata (IPL), nici acelea cu laser nu produc daune pielii sau organismului, tintind strict radacina firului de par.

Ce efecte secundare are epilarea definitiva?

Este recomandat ca astfel de proceduri sa fie realizate in siguranta, dupa un consult dedicat la medicul dermatolog, de catre personal specializat si doar cu aparatura omologata, precum aparatele din portofoliul Mediskin. In caz contrar, pacientul poate dezvolta eritem (pete rosiatice), aparitia unor arsuri cutanate, hiperpigmentare sau, in cazul in care alunitele nu sunt acoperite, diferite forme de cancer de piele.

De asemenea, este important ca pacientii dumneavoastra sa stie ca, pentru majoritatea aparatelor de epilare definitiva, se recomanda ca, in perioada efectuarii tratamentului, sa evite expunerea la soare sau la solar.

De cate sedinte este nevoie pentru a vedea rezultatele?

In general, este recomandat un protocol cuprins intre 3-8 sedinte, realizate intre 4-10 saptamani, pentru a ne asigura de disparitia totala a firelor de par. Numarul final de sedinte depinde de o serie de factori, de la fototipul pielii pana la culoarea firului de par, in functie de pacient si de zona de lucru aleasa. La fel de important este ca sedintele sa fie realizate in faza activa de crestere a firului de par (anagen).

In cazul epilarii definitive cu IPL, parul intens pigmentat va raspunde cel mai rapid tratamentului, rezultatele fiind vizibile mult mai repede. In aceleasi timp, o piele mai inchisa la culoare sau proaspat bronzata poate ingreuna procedura si, implicit, mari numarul de sedinte. Asadar, o astfel de metoda este recomandata, mai degraba, in cazul unui pacient cu un ten mai deschis si un fir de par mai inchis la culoare.

Aparatele de epilare definitiva cu laser sunt, insa, mai versatile si permisive, atat pentru clinica dumneavoastra, cat si pentru pacienti. Tehnologia ultra-performanta care sta la baza fiecarui tip de laser asigura rezultate, indiferent de fototipul pielii. Eficienta si, in general, numarul final de sedinte depinde, de asemenea, de capacitatea laserului – cu cat acesta emite pulsatii cu o lungime de unda mai mare, cu atat rezultatele sunt mai vizibile de la o sedinta la alta. In plus, spre deosebire de IPL, aparatele cu laser ofera si sisteme de racire ce reduc durerea din timpul procedurii. Asadar, alegera unui astfel de aparat permite un confort sporit al pacientilor dumneavoastra.

In cat timp dispar rezultatele tratamentului?

Studiile efectuate de-alungul timpului au aratat ca aparatele de epilare definitiva distrug pana la 90-95% dintre foliculii pilosi. Odata distruse radacinile firelor de par, acestea nu vor mai produce altele noi si se recomanda doar cate o sedinta de intretinere, anual. Asadar, pacientii dumneavoastra se vor bucura de o piele fina, pe termen lung, indiferent de zona de tratament aleasa. Important de stiut, insa, este ca, in cazul in care pacientul se confrunta, ulterior, cu dereglari hormonale sau alte probleme medicale, exista posibilitatea aparitiei unor fire de par noi. Totusi, numarul firelor de par nou aparute este mic, de cele mai multe ori putin vizibil. Totodata, datorita principiului sau de functionare, care emite mai multa caldura directionata catre foliculii pilosi, un aparat bazat pe tehnologie laser va avea rezultate mai bune decat unul bazat pe IPL.

Exista contradindicatii?

La majoritatea aparatelor este recomandat ca pacientii sa nu se expuna la soare sau sa mearga la solar, in perioada de tratament si imediat dupa. De asemenea, trebuie stiut ca atat aparitia rezultatelor, cat si numarul final de sedinte depinde, in primul rand, de fototipul pielii si de culoarea firului de par, asadar, este personalizat de la pacient la pacient.

La nivel de contraindicatii, este recomandat ca orice tratament de epilare definitiva sa inceapa cu o vizita la medicul dermatolog, astfel incat sa va asigurati ca pacientul nu are un istoric medical care prezinta probleme ale pielii si care sunt parametrii recomandati privind fototipul si numarul de sedinte.

Persoanele pentru care nu veti putea realiza tratamente de epilare definitiva sunt:

  • Femeile insarcinate sau care alapteaza
  • Care prezinta in istoricul medical neoplazii (cancere)
  • Care prezinta afectiuni asociate ale caror tratamente pot genera reactii adverse. Spre exemplu, antibioticele sau alte medicatii fotosensibilizante pot provoca arsuri cutanate
Procedura Epilare Definitiva cu Aparatul Clarity de la Lutronic

APARATURA

MEDISKIN – APARATE MEDICAL-ESTETICE PENTRU CLINICI DE SPECIALITATE

Va multumim pentru interesul acordat echipamentelor noastre. Mediskin Romania distribuie numai echipamente medical-estetice de cea mai inalta calitate, cu tehnologii validate si consacrate la nivel mondial.

Expertii Mediskin sunt dedicati sa va ofere numai cele mai bune echipamente si servicii de pe piata medical-estetica, si vor raspunde solicitarilor dumneavoastra in cel mai scurt timp posibil.

CUM NE PUTETI CONTACTA?

Pentru mai multe informatii, oferte personalizate si conditii de achizitie, nu ezitati sa ne contactati telefonic, prin formularul de contact sau prin functia de live chat (functia de live chat este disponibila in intervalul Luni-Vineri, orele 10-18).

Mediskin Romania