• Aparatura de Indepartare Tatuaje

INDEPARTAREA TATUAJELOR CU LASER

O metoda inovatoare si sigura de eliminare definitiva a tatuajelor

Odata cu trecerea timpului tatuajele pot deveni inestetice, o alegere necorespunzatoare, prost executata, demodata sau chiar un motiv important ce poate afecta viata sociala sau profesionala a pacientilor dumneavoastra. Din acest motiv, acestia isi vor dori eliminarea lor definitiva. Una dintre cele mai sigure si eficiente metode pentru a realiza acest demers sunt laserele, iar tehnologia ultraperformanta a aparatelor din portofoliul Mediskin va poate asigura cele mai bune rezultate, in acest sens.

Ce inseamna indepartarea tatuajelor cu ajutorul laserului?

Tehnologia laser este cea mai moderna si eficienta metoda de indepartare a tatuajelor. Comparativ cu alte modalitati precum dermabraziunea (decolorarea treptata a zonei unde este realizat tatuajul) sau excizia chirurgicala, tratamentul cu laser este considerat cel mai sigur, fiind nedureros si lasand un aspect placut al pielii, fara cicatrici sau umflaturi.

Cum functioneaza indepartarea tatuajelor cu laser?

Laserul tinteste strict pigmentii colorati ai tatuajului, protejand celelalte tesuturi. Practic, procedura implica distrugerea selectiva a pigmentului de cerneala, care este ulterior absorbit si eliminat de macrofag (acele celule responsabile cu indepartarea substantelor straine din organism), in mod natural, prin sistemul limfatic.

Tehnologia avansata care sta la baza aparatelor laser din portofoliul Mediskin permite tratarea tuturor tipurilor de tatuaje, de la cele negre (cel mai usor de indepartat) la cele colorate. Numarul si durata sedintelor depinde, bineinteles, de marimea si complexitatea tatuajului, insa rezultatele incep sa apara inca de la prima sedinta. Cumulate, acestea permit recuperarea investitiei intr-un timp destul de scurt.

Ce tehnologii pentru indepartarea tatuajelor va ofera Mediskin?

Cele doua aparate din portofoliul Mediskin folosesc tehnologia laser ND:YAG, unul dintre cele mai performante tipuri de laser, in acest moment.

  • Spectra XT – NOUA MULTIPLATFORMA LASER ND:YAG PENTRU CLINICI ESTETICE CE PERMITE INCLUSIV INDEPARTAREA TATUAJELOR
  • PicoPlus – PLATFORMA LASER ND:YAG PENTRU ELIMINARE TATUAJE SI PROCEDURI COMPLEXE

Cum functioneaza laserul ND:YAG?

Nd:YAG (neodymium-doped yttrium aluminium garnet) este un cristal folosit ca mediu laser pentru laserere in stare solida. Ca orice alta tehnologie de tip laser, acesta emite o lungime de unda care, atunci cand este focusata pe o anumita zona a pielii, va genera caldura si va distruge celula afectata. Laserul ND:YAG are una dintre cele mai mari lungimi de unda, respectiv 1064 nm si este singurul laser medical capabil sa ajunga in cele mai profunde straturi ale dermului.

niveluri de indepartare al tatuajelor cu laser
mod de actiune indepartare tatuaje cu laser

Ce efecte secundare are indepartarea tatuajelor cu laser?

Indepartarea tatuajelor prin intermediul laserului este una dintre cele mai sigure si eficiente metode de pe piata, in acest moment. In functie de sensibilitatea pielii pacientului pot aparea situatii punctuale cand, in urma procedurii, se pot ivi: inrosirea zonei sau mici vanatai (in cazul tatuajelor profunde), hipopigmentarea (pete albe) sau hiperpigmentarea (pete inschise la culoare) – pe zona pe care s-a efectuat tratamentul. Nu exista, insa, efecte secundare permanente.

Se recomanda, de asemenea, aplicarea unui bandaj local pentru ca locul sa ramana curat si protejat pentru cat mai mult timp. Zona de tratament nu trebuie expusa la soare cateva zile post-sedinta si este obligatorie folosirea unei creme de protectie cu factor ridicat, pe durata efectuarii tratamentului.

In cat timp devin vizibile rezultatele?

Indepartarea tatuajelor prin intermediul laserului permite aparitia rezultatelor inca de la prima sedinta. Pe masura ce este continuata procedura, pielea pacientului devine din ce in ce mai curata, fara semne inestetice, iar tatuajul din ce in ce mai sters.

De cate sedinte este nevoie pentru a vedea rezultatele?

Culoarea tatuajului si adancimea pigmentului influenteaza durata si rezultatul obtinut cu tratamentul laser. La fel de mult conteaza fototipul pielii si profunzimea la care a fost realizat tatuajul. In general, este nevoie de sesiuni multiple (de la 5 la 20 de sedinte), realizate la interval de 4 – 7 saptamani, astfel incat sa le asigurati pacientilor dumneavoastra rezultate notabile.

In plus, tratamentul cu laser este lipsit de durere sau, maximum, reda o usoara senzatie de arsura sau intepatura superficiala, in functie de gradul de sensibilitate al pacientului. In al doilea caz, pacientul va poate solicita, inainte de fiecare sedinta, aplicarea locala a unui anestezic.

In cat timp dispar rezultatele tratamentului?

Tratamentul laser asigura indepartarea definitiva a pigmentilor colorati ai tatuajului. In plus, tratamentul este nedureros, fara efecte secundare permanente, si nu lasa urme inestetice.

Exista contradictii?

Dupa efectuarea fiecarei sedinte, pacientii dumneavoastra pot reveni la activatile zilnice imediat dupa, fara probleme sau restrictii.

Persoanele pentru care nu sunt recomandate astfel de tratamente sunt: femeile insarcinate sau care alapteaza si persoanele cu un grad mare de sensibilitate sau boli la nivelul pielii (in special cele cancerigene).

APARATURA

MEDISKIN – APARATE MEDICAL-ESTETICE PENTRU CLINICI DE SPECIALITATE

Va multumim pentru interesul acordat echipamentelor noastre. Mediskin Romania distribuie numai echipamente medical-estetice de cea mai inalta calitate, cu tehnologii validate si consacrate la nivel mondial.

Expertii Mediskin sunt dedicati sa va ofere numai cele mai bune echipamente si servicii de pe piata medical-estetica, si vor raspunde solicitarilor dumneavoastra in cel mai scurt timp posibil.

CUM NE PUTETI CONTACTA?

Pentru mai multe informatii, oferte personalizate si conditii de achizitie, nu ezitati sa ne contactati telefonic, prin formularul de contact sau prin functia de live chat (functia de live chat este disponibila in intervalul Luni-Vineri, orele 10-18).

Mediskin Romania