• Aparatura pentru tratarea Leziunilor Vasculare

APARATURA LASER PENTRU LEZIUNI VASCULARE

Tratamentele cu laser – cea mai eficienta metoda pentru tratarea leziunilor vasculare

Venectaziile sau vasele de sange sparte sunt o problema des intalnita la nivelul populatiei mature, peste tot in lume. Ele au, de asemenea, un impact inestetic foarte mare, motiv pentru care din ce in ce mai multe persoane, in special de sex feminin, se prezinta la medic pentru eliminarea lor. Iar astazi, cu ajutorul beneficiilor pe care le aduce tehnologia laser premium, le puteti oferi pacientilor clinicii dumneavoastra cele mai bune solutii pentru tratarea rapida si definitiva a acestor leziuni vasculare.

Ce sunt leziunile vasculare?

Leziunile vasculare sunt anomalii in dezvoltarea vaselor de sange (venectazii), de la suprafata pielii.

Acestea pot fi prezente fie de la nastere sau la scurt timp dupa ori, in majoritatea cazurilor, dobandite cu timpul, din diferite cauze.

Tipuri de leziuni vasculare

Primul tip mentionat, cel cu care ne nastem sau pe care il dezvoltam la scurt timp dupa nastere, poarta numele de „leziuni congenitale”. Exemple in acest sens sunt:

  • limfangioamele (in mare majoritate leziuni benigne cu aspectul unei mese cleioase moi, ce creste cu timpul)
  • malformatiile venoase/vasculare (in majoritatea cazurilor nu regreseaza, ci se inchid la culoare, se dezvolta pe verticala sau cauzeaza noduli – la varsta adulta). Dintre acestea, cea mai cunoscuta se numeste „port-wine stain” sau nevus flammeus – sub forma unei pete rozalii sau rosiatice – aparuta la nivelul fetei, gatului sau pe un membru superior/inferior
  • tumorile vasculare, dintre care cele mai cunoscute sunt hemangioamele infantile (pete vioalacee, rosii sau albastrui cauzate de dilatarea cavernoasa sau uniforma a vaselor de sange, ce au un aspect plat, proeminent, rotund sau in forma de panza de paianjen si dispar spontan pana la varsta de 7 ani).

Leziunile vasculare dobandite sunt intalnite mult mai frecvent decat cele congenitale si se pot dezvolta indiferent de varsta. Cele mai frecvente forme sunt:

Tratarea Leziunilor Vasculare cu Aparatul Clarity de la Lutronic
ECO2 - Aparat cu Laser CO2 pentru tratarea leziunilor vasculare
  • telangiectaziile: vase mici si dilatate care apar cel mai frecvent pe fata (in special in randul copiilor) sau pe membrele inferioare (in mare majoritate in cazul femeilor, fie genetic, fie in urma unei sarcini)
  • Poikilodermia Civatte: reprezinta o atrofie a epidermului, o discromie (aspect slab pigmentat) sau telangiectazii aparute in urma expunerii indelungate la soare, cu un aspect pigmentar reticulat, regasite in zona gatului, fetei sau decolteului
  • venulele si varicozitatile reticulare: vasele dilatate de pe membrele inferioare, aparute drept cauza a insuficientei venoase cronice
  • angiomul „cherry”: leziuni vasculare benigne mici, de culoare rosu apris, care apar la adultii tineri si se inmultesc odata cu inaintarea in varsta
  • angiomul stelat: capilare dilatate formate ca o retea, ce pornesc de la un vas central si se dezvolta radiar in jurul acestuia. Apar cel mai des la persoanele de sex feminin sau la copii in zona fetei, mainilor sau antebratelor
  • granulomul piogenic: un nodul rosu, benign, cu un aspect ferm, ce apare adesea la copii pe cap sau pe gat.

Factori declansatori pentru aparitia leziunilor vasculare

Desi tehnologiile inovatoare de astazi permit tratarea definitiva a leziunilor vasculare, in marea majoritate a cazurilor nu se cunoaste cauza aparitiei acestora. Studiile derulate de-alungul timpului, insa, au relevat ca, daca nu se dezvolta pe cale ereditara, exista, totusi, cativa factori declansatori pentru leziunile vasculare dobandite:

  • In cazul telangiectaziilor:
    • pentru cele faciale se enumera expunerea indelungata la razele UV, sarcina, consumul excesiv de alcool, nivelul scazut de colagen, tratamentele pe baza de corticosteroizi sau estrogen
    • pentru cele dezvoltate pe membrele inferioare: modificarile hormonale (pubertatea, sarcina, menopauza), traumatizarea tesutului ca urmare a unor factori externi sau statul excesiv in picioare, hainele foarte stramte, obezitatea, pilulele contraceptive orale, expunerea in exces la soare.
  • Poikilodermia Civatte este adesea cauzata de imbatranirea naturala a pielii sau de expunerea excesiva la soare;
  • venulele si varicele apar adesea din cauza insuficientei venoase cronice periferice (suferinta de calibru mare, la nivelul sistemului venos superficial sau profund);
  • agiomul „cherry”: pe cale hormonala, in special in timpul sarcinii sau ca urmare a cresterii nivelului seric de prolactina;
  • angiomul stelat: ca urmare a afectiunilor hepatice, a unui tratament cu contraceptive orale sau in timpul sarcinii;
  • granulomul piogenic: se dezvolta post-traumatic si este insotit de suprainfectie microbiana, de cele mai multe ori cu stafilococ.

Care sunt cele mai eficiente metode de tratare a leziunilor vasculare?

De cele mai multe ori pacientii incearca diferite creme care trateaza superficial tesutul superior al pielii. Insa pentru rezultate eficiente, in cazul tuturor tipurilor mentionate mai sus, raspunsul il reprezinta laserterapia.

Astazi, tehnologiile care stau la baza aparatelor sau echipamentelor laser permit tratarea lezinilor vasculare pe aproape orice zona a corpului atat in cazul persoanelor de sex feminin, cat si in cazul celor de sex masculin, indiferent de varsta. Eficienta lor se dovedeste prin modul de functionare: laserul actioneaza tinit hemoglobina din vasele de sange (responsabila de culoarea rosie a sangelui), fara a afecta celelalte tesuturi.

Ce tehnologii pentru indepartarea leziunilor vasculare va ofera Mediskin?

Eficienta aparatelor medical-estetice din portofoliul Mediskin este recunoscuta datorita versatilitatii oferita personalului care efectueaza sedintele, cat si pentru tehnologia ultraperformanta, gama larga de tratamente ce pot fi realizate, rezultatele rapide, impreuna cu siguranta si confortul pacientilor.

Aparatele din portofoliul Mediskin au la baza tehnologii de inalta calitate, validate si consacrate la nivel mondial, motiv pentru care, indiferent de alegere, veti fi siguri ca pacientii dumneavoastra vor avea parte de servicii premium, cu rezultate dovedite inca de la prima sedinta.

  • Optimas by Inmode: un aparat medical-estetic de tip „full beauty suite”, ce actioneaza pe baza de laser IPL (lumina intens pulsata), optimizat pentru a trata o varietate de tratamente (de la leziuni ale pielii pana la epilare definitiva), in cat mai putine sedinte.
  • eCO2: platforma laser CO2, ce ofera o siguranta sporita a pacientilor dumneavoastra cu o reducere semnificativa a disconfortului post-operator si timp de vindecare scurt. Este foarte eficient atat pentru leziunile pigmentare, cat si pentru un intreg spectru de tratamente pentru rejuvenare faciala.
  • Clarity – Lutronic: combinand pulsul lung Alexandrite 755nm si Nd:YAG de 1064nm, acesta ofera clinicii dumneavoastra posibilitatea oferirii unor tratamente extrem de rapide, cu rezultate vizibile imediat. In plus, lungimile de unda duala permit tratarea tuturor tipurilor de piele si realizarea unor terapii multiple (de la cele dedicate leziunilor vasculare, la leziunile pigmentare, epilare definitiva si rejuvenare faciala).

Ce efecte secundare are indepartarea leziunilor vasculare cu laser?

Tratamentul in sine este non-invaziv, asadar nu dezvolta efecte secundare si nu necesita o perioada de recuperare. Post-sedinta, pacientii dumneavoastra pot observa modificari (ca o reactie naturala) ale vaselor de sange (la culoare sau forma), care vor disparea in urmatoarele saptamani. De asemenea, este recomandata evitarea expunerii directe la soare, a efortului sustinut (fitness, inot sau alte tipuri de sport mai agresiv) si chiar evitarea utilizarii produselor cosmetice care pot irita dermul – pentru a nu redeschide sau irita vasele de sange tratate cu ajutorul tehnologiei laser.

In cat timp devin vizibile rezultatele?

Eficienta tratamentelor de tip laser consta inclusiv in aparitia imediata a rezultatelor. In functie de complexitatea leziunilor, acestea pot disparea chiar de la prima sedinta sau se pot diminua in pigment si dimensiuni prin repetarea tratamentului la un interval regulat.

De asemenea, in urma fiecarui tratament sunt recomandate aplicarea unor comprese reci, la nivel local, in primele doua zile post-procedura, alaturi de aplicarea unei creme cu SPF crescut, pentru evitarea hiperpigmentarii (chiar si in sezonul rece).

Ilustratie Leziune Pigmentara

De cate sedinte este nevoie pentru a vedea rezultatele?

Numarul de sedinte depinde de complexitatea leziunii si poate fi determinat doar printr-un consult in prealabil efectuat de catre un medic specialist. In unele cazuri, leziunile pot disparea chiar si dupa prima sedinta. In situatia unor probleme de dimensiuni mai mari sau localizate in dermul profund poate fi nevoie de mai multe sedinte, efectuate la un interval de 4-6 saptamani. Cu timpul, leziunea tratata va fi din ce in ce mai putin vizibila, pana va disparea complet, iar pielea isi va recapata aspectul uniform.

In cat timp dispar rezultatele tratamentului?

Datorita tehnologiei laser de ultima generatie, pe care se bazeaza aparatele din portofoliul Mediskin, pacientii dumneavoastra se vor bucura de rezultate permanente, dar si de confort, in timpul tratamentului. Exista cazuri rare, de la pacient la pacient, cand, in functie de gradul de sensibilitate, poate aparea doar o usoara senzatie de disconfort, dar aceasta poate fi rezolvata cu ajutorul unui analgezic local.

Exista contradictii?

Este important de mentionat ca inainte de inceperea oricarui protocol de tratament este recomandat consultul unui medic specialist alaturi de care sa se realizeze o anamneza completa. Astfel, pot fi determinate contraindicatii relative, in functie de specificul pacientului (daca exista afectiuni asociate, anumite medicamente care pot provoca reactii adverse sau antecedente care ar influenta negativ rezultatele). In general, acest tip de tratament nu se recomanda in urmatoarele situatii:

  • o sarcina sau cand pacienta alapteaza;
  • la un tratament bazat pe medicamente fotosensibilizante sau anticoagulante;
  • la afectiuni fotosensibile sau dermatologice;
  • pacientul s-a expus excesiv la soare in ultimele 4 saptamani precedente tratamentului;
  • in cazul unor infectii recente, la nivelul zonei tratate, cu virusul Herpes sau leziuni la nivelul dermului, care vor fi tratate in viitorul apropiat;
  • la antecedente de cicatrizare defectuoasa, care are putea avea acelasi rezultat in cazul acesui tratament.

APARATURA

MEDISKIN – APARATE MEDICAL-ESTETICE PENTRU CLINICI DE SPECIALITATE

Va multumim pentru interesul acordat echipamentelor noastre. Mediskin Romania distribuie numai echipamente medical-estetice de cea mai inalta calitate, cu tehnologii validate si consacrate la nivel mondial.

Expertii Mediskin sunt dedicati sa va ofere numai cele mai bune echipamente si servicii de pe piata medical-estetica, si vor raspunde solicitarilor dumneavoastra in cel mai scurt timp posibil.

CUM NE PUTETI CONTACTA?

Pentru mai multe informatii, oferte personalizate si conditii de achizitie, nu ezitati sa ne contactati telefonic, prin formularul de contact sau prin functia de live chat (functia de live chat este disponibila in intervalul Luni-Vineri, orele 10-18).

Mediskin Romania