• Aparatura pentru Reducere Riduri

REDUCERE RIDURI

Tratamentele de rejuvenare faciala cu aparatura Mediksin– cea mai eficienta metoda pentru reducerea sau eliminarea ridurilor

Inaintarea in varsta, mostenirea genetica, deshidratarea, expunerea la radiatiile solare, stresul, fumatul sau poluarea sunt factori care contribuie la aparitia si adancirea ridurilor. Iar zonele care au cel mai mult de suferit sunt si cele mai expuse: fata, gatul si mainile. Aparitia ridurilor este, astfel, inevitabila, insa partea buna este ca astazi ne bucuram de tehnologii performante care contribuie enorm la reducerea sau chiar eliminarea lor. Aparatele din portofoliul Mediskin ofera clinicii dumneavoastra nu numai promisiunea unui protocol de tratament premium, ci si rezultate vizibile inca de la prima sedinta, versatilitate si o gama intreaga de tehnologii non-invazive, care si-au dovedit eficienta de-alungul timpului.

Ce sunt ridurile?

In special dupa varsta de 20 de ani productia de colagen si elastina – substantele direct responsabile de elasticitatea si aspectul ferm al tesutului cutanat, se diminueaza. In primii ani de viata celulele pielii din dermul superior trec zilnic printr-un proces complex de regenerare, celulele moarte fiind inlocuite foarte rapid de acelea sanatoase. Odata ce productia de colagen si elastina incepe sa scada, automat acest proces incepe sa fie din ce in ce mai lent, facand loc ridurilor si liniilor fine. Bineinteles, expunererea frecventa si repetata la razele UV, fumatul, consumul de alcool, expresiile faciale repetate, stresul, lipsa somnului, factorii de mediu sau lipsa unui ritual corect de ingrijire a pielii contribuie semnificativ la aparitia timpurie a ridurilor si la adancirea acestora.

Tipuri de riduri si factori declansatori

Primele riduri pot aparea dupa varsta de 20 de ani, atunci cand productia de colagen si elastina incepe sa scada. La aparitia si adancirea acestora contribuie si diferiti factori externi. Daca un ten este ingrijit corect si protejat, unele riduri pot aparea abia dupa varsta de 40 de ani.

Ridurile sunt sub forma de cute, pliuri sau incretituri ale pielii. Fiecare tip de rid are proprii factori declansatori si necesita propriul tip de tratament. Acestea pot fi grupate dupa cu urmeaza:

  • Ridurile de expresie, dinamice: forme temporare de riduri, ca o consecinta a expresiilor faciale repetate. Daca nu sunt controlate si daca la stilul de viata al pacientului se adauga factori externi precum expunerea la soare, fumatul, lipsa somnului sau stresul, ele pot deveni definitive.
  • Ridurile elastice: acele pliuri mici care apar deasupra buzei superioare, la nivelul obrajilor sau gatului – cu un aspect de piele lipsita fermitate, „cazuta”. Printre factorii declansatori se enumera expunerea indelungata la radiatiile UV, factorii de mediu (poluarea, in special) si fumatul excesiv.
  • Ridurile gravitationale: acea piele lasata, lipsita de fermitate si elasticitate, care apare ca urmare a nivelului scazut de colagen si de elastina, odata cu inaintarea in varsta. Aceste riduri apar, in primul rand, pe obraji, barbie si gat.
  • Ridurile atrofice: acele linii mici, paralele, care apar in momentul in care pielea se strange, in special pe frunte sau pe zona pieptului. Aparitia lor vine atat odata cu inaintarea in varsta si scaderea nivelului de colagen si elastina, cat si ca urmare a expunerii la soare, pe timp indelungat.
  • Ridurile de compresie: asa cum indica si numele, acest tip de riduri apare in momentul in care se pune mai multa presiune pe o anumita suprafata a pielii. Spre exemplu, daca un pacient doarme mai mult pe o anumita parte, poate dezvolta la nivel local cute – care, pe termen lung, se pot transforma in riduri permanente.
riduri in functie de varsta
tipuri de riduri faciale

Care sunt cele mai eficiente metode de reducere sau eliminare a ridurilor?

Vorbim de mai multe tipuri de riduri, fiecare cu propriile cauze si forme de tratament. In prima instanta, medicul recomanda pacientilor diferite serumuri sau creme hidratante si antirid, alaturi de alimente si suplimente alimentare pe baza de antioxidanti, colagen si acid hialuronic, pe care sa le utilizeze/consume in mod repetat. Insa, pe termen lung, acestea nu vor permite decat un tratament superficial al ridurilor, si nu estomparea majora sau chiar eliminarea acestora.

De cele mai multe ori, in special in cazul ridurilor permanente, este nevoie de proceduri non-invazive sau minim-invazive de umplere a ridurilor cu acid hialuronic si alte substante nutritive, de lifting sau, recomandat, de tratamente complete de rejuvenare faciala.

Ce tehnologii pentru reducerea sau eliminarea ridurilor va ofera Mediskin?

Aparatele din portofoliul Mediskin actioneaza fie pe baza de radiofrecventa, laser IPL sau lasere CO2, Nd:YAG si ER:YAG. Acestea actioneaza in dermul profund, oferind pielii un aspect ferm, uniform si tanar, pe termen lung. In plus, tehnologiile care stau la baza aparatelor ce permit astfel de tratamente va vor ajuta, cu siguranta, sa le oferiti pacientilor dumneavoastra servicii premium, confort si rezultate, inca de la prima sedinta.

  • Optimas by Inmode: un aparat medical-estetic de tip „full beauty suite”, ce actioneaza pe baza de laser IPL (lumina intens pulsata), optimizat pentru a trata o varietate de tratamente (de la rejuvenarea fetei si gatului, pana la leziuni pigmentare si vasculare, cicatrici acneice, epilare definitiva sau discromie), in cat mai putine sedinte.
  • EmbraceRF by Inmode: radiofrecventa, ca tehnologie principala, alaturi de microneedling, fac posibila tratarea laxitatii pielii si remodelarea tesuturilor sub-dermale din zona fetei si a gatului, non-invaziv si cu rezultate rapide.
  • Bodytite by Inmode: folosind tehnologia RFAL (Lipoplastie Asistata cu Radiofrecventa), acest tip de tratament minim-invaziv remodeleaza si strange tesutul, fara durere si cu un timp redus de recuperare.
  • Infini by Lutronic: avand la baza radiofrecventa fractionata de mare intensitate, acesta este un aparat ideal pentru pacientii care isi doresc tratamente minim-invazive de rejuvenare faciala, de tratare a cicatricilor acneice, cu rezultate rapide in imbunatatirea texturii pielii si reducerea laxitatii.
  • Spectra XT by Lutronic: multiplatforma laser ND:YAG cu o performanta net superioara datorita lungimilor sale de unda unice, care permite realizarea unei game largi de tratamente medical-estetice, de la rejuvenare faciala completa, la leziuni pigmentare, acnee, eritem, melasma, Onicomiocoza etc.
  • eCO2 by Lutronic: utilizand laser CO2 si tehnologia patentata Controlled Chaos (CCT), acest aparat permite tesutului sa maximizeze disiparea caldurii intre impulsuri si, implicit, protocoale de tratament foarte eficiente, disconfort post-operator minim si timp de vindecare mai scurt.
  • Action II by Lutronic: aparat laser ER:YAG care, alaturi de tehnologia Shining Peel ofera o rejuvenare delicata, ce reda un aspect uniform al pielii, stralucire naturala si elasticitate.

Aparatele din portofoliul Mediskin au la baza tehnologii de inalta calitate, validate si consacrate la nivel mondial, motiv pentru care, indiferent de alegere, veti fi siguri ca pacientii dumneavoastra vor avea parte de servicii premium, cu rezultate dovedite inca de la prima sedinta.

Ce efecte secundare au tratamantele de rejuvenare faciala cu radiofrecventa?

Radiofrecventa functioneaza pe baza de temperaturi ridicate care determina coagularea si stimuleaza sinteza de colagen, elastina si acid hialuronic – cele 3 elemente de care depinde fermitatea pielii. Nivelul de caldura resimtit este tolerabil si nu exista efecte secundare.

Ce efecte secundare au tratamantele de rejuvenare faciala cu laser?

Tratamentele pe baza de laser penetreaza usor stratul superior al dermului si actioneaza in profunzimea epidermei, stimuland regenerarea celulara. Astfel de tratamente actioneaza tintit, neafectand celelalte tesuturi, sunt rapide si confortabile si au nevoie de o perioada foarte scurta de recuperare. Post-tratament pacientii pot dezvolta o roseata locala, exfolierea pielii din zona tratata sau rani superficiale, ca o reactie naturala a tesutului. In cazuri foarte rare, in functie de specificul si sensibilitatea pacientului, pot aparea vanatai sau umflaturi, schimbari pigmentare, cicatrizari sau infectii – in situatia in care pacientul nu respecta instructiunile medicului post-tratament. Astfel de aparate care au la baza tehnologia laser pot fi folosite pe toate tipurile de piele, insa doar de catre personal specializat.

In cat timp devin vizibile rezultatele?

In cazul tratamentelor cu radiofrecventa efectul de elasticitate a pielii incepe sa fie vizibil in primele saptamani post-tratament, in functie de ritmul activitatii fibroblastilor (celulele tesutului conjunctiv). Pentru un efect cat mai rapid se recomanda un consum de minimum 2 litri de apa/zi, intre sedinte.

La tratamentele laser rezultatele sunt imediate, pacientul observand deja o piele mai fina, mai neteda, mai stralucitoare imediat dupa prima sedinta. Rezultatele finale apar, insa, la cateva luni post-tratament, atunci cand pielea se regenereaza complet, in mod natural.

De cate sedinte este nevoie pentru a vedea rezultatele?

Tratamentele depind de zona tratata, de adancimea si marimea ridurilor. Uneori, poate fi nevoie de o singura sedinta, alteori de 2 sau chiar mai multe, realizate la un interval regulat. Inainte de efectuarea oricarui tratament (radiofrecventa sau laser) este recomandat consultul complet al unui medic specialist pentru a analiza specificul tenului si pentru a determina impreuna protocolul de tratament ideal.

In cat timp dispar rezultatele tratamentului?

Tehnologiile performante din portofoliul Mediskin permit rezultate rapide, care apar inca de la primele sedinte si se mentin pe o perioada lunga de timp. Deoarece forma si structura pielii se schimba odata cu inaintarea in varsta, sunt recomandate si sedinte de intretinere (periodicitatea lor depinde, bineinteles, de specificul tenului si de necesitatea sa), pentru ca efectul sa fie mentinut.

In plus, pe langa aceste proceduri de rejuvenare faciala, este necesar ca pacientii sa isi ingrijeasca pielea in fiecare zi prin limitarea expunerii la razele UV, prin hidratare, alimentatie echilibrata si odihna, alaturi de utilizarea unor produse de ingrijire adaptate tipului pielii.

Exista contradictii?

Este necesar ca, in cazul unor astfel de tratamente medicale, pacientii dumneavoastra sa consulte, in prealabil, un medic specialist, pentru o anamneza completa – prin care sa determine posibile riscuri sau contradictii, alaturi de un protocol de tratament personalizat, pentru a obtine rezultatele dorite.

In general, acest tip de tratament nu se recomanda in urmatoarele situatii:

  • o sarcina sau cand pacienta alapteaza;
  • persoanele purtatoare de stimulator cardiac (pentru radiofecventa);
  • probleme acute si rani deschide;
  • atunci cand sunt efectuate tratamente bazaet pe medicamente fotosensibilizante sau anticoagulante;
  • la afectiuni fotosensibile sau dermatologice;
  • in cazul in care pacientul face chimioterapie;
  • daca pacientul s-a expus excesiv la soare in ultimele 4 saptamani precedente tratamentului;
  • in cazul unor infectii recente, la nivelul zonei tratate, cu virusul Herpes sau leziuni la nivelul dermului, care vor fi tratate in viitorul apropiat;
  • la antecedente de cicatrizare defectuoasa (spre exemplu vindecarea lenta a cicatricilor);
  • la disfunctii in coagularea sangelui.

APARATURA

MEDISKIN – APARATE MEDICAL-ESTETICE PENTRU CLINICI DE SPECIALITATE

Va multumim pentru interesul acordat echipamentelor noastre. Mediskin Romania distribuie numai echipamente medical-estetice de cea mai inalta calitate, cu tehnologii validate si consacrate la nivel mondial.

Expertii Mediskin sunt dedicati sa va ofere numai cele mai bune echipamente si servicii de pe piata medical-estetica, si vor raspunde solicitarilor dumneavoastra in cel mai scurt timp posibil.

CUM NE PUTETI CONTACTA?

Pentru mai multe informatii, oferte personalizate si conditii de achizitie, nu ezitati sa ne contactati telefonic, prin formularul de contact sau prin functia de live chat (functia de live chat este disponibila in intervalul Luni-Vineri, orele 10-18).

Mediskin Romania