• Aparatura Laser pentru Tratarea Melasmei

Ce este melasma si cum se manifesta aceasta?

Melasma reprezinta o afectiune des intalnita in randul femeilor, in special in cazul acelora cu un fototip al pielii mai inchis sau care sunt insarcinate. Melasma se manifesta prin aparitia unor pigmentatii maronii sau gri-albastrui, sub forma de pete sau placi. Aceste leziuni pigmentare apar in cele mai multe cazuri pe frunte, in zona perioculara, deasupra buzei superioare, pe obraji sau barbie si, mai rar, pe zone ale corpului precum gatul, pieptul, bratele sau trunchiul.

Care sunt factorii care duc la aparitia melasmei?

Specialistii in domeniu nu au reusit sa identifice pe deplin cauza precisa a declansarii melasmei, ci doar o serie de factori care contribuie la aparitia acestei afectiuni:

 • factorii genetici predispozanti (persoane din familie cu aceeasi problema sau afectiuni similare, la nivelul pielii);
 • expunerea indelungata la soare, cu atat mai mult cu cat pacientul nu a folosit protectie solara;
 • sarcina – perioada in care nivelul de progesteron este mai crescut, cu efect direct in hiperproductia de melancocite si, implicit, in cresterea cantitatii de melanina;
 • fototipurile cutanate mai inchise – care au, astfel, un nivel ridicat de melancocite si pigmenti;
 • dezechilibrele hormonale (afectiuni tioridiene, ovariene sau menopauza), in special cand se ia tratament medicamentos specific;
 • in cazurile de hiperstrogenie, in special la pacientii cu un nivel mai ridicat de stres sau cu tesut adipos in exces;
 • la tratamente cu medicamente fotosensibilizate, antiepileptice, antibiotice, contraceptive orale;
 • in situatia folosirii unor produse cosmetice pigmentate sau fotosensibilizante.
Tratament Melasma in Zona Fetei

Lutronic - Aparatura clinici estetice

Care sunt cele mai eficiente tratamente pentru melasma?

Orice procedura pentru tratarea melasmei trebuie sa inceapa cu o anamneza completa efectuata de catre un medic dermatolog, pentru determinarea complexitatii problemei si a protocolului de tratament ideal. In general, astfel de pete pigmentare pot fi tratate prin aplicarea unor creme/lotiuni de albire pigmentara, a unor unguente pe baza de corticosteroizi si tretinoin sau alte substante care controleaza productia de melanina, cu ajutorul peeling-ului chimic sau prin microdermoabraziune. Cele mai eficiente solutii, cu rezultate rapide si pe termen lung, sunt, insa, tratamentele pe baza de fototerapie (laser IPL) sau diferite alte tehnologii laser (alese in functie de complexitatea afectiunii). Aceste tehnologii, pe care le regasiti si in portofoliul Mediskin, ofera siguranta, timp de recuperare minim, confort sporit in timpul procedurii si nu au efecte secundare (nu afecteaza pielea).

InMode - brand de aparatura medical-estetica
Inainte si Dupa tratament Melasma cu LaseMD

Ce aparatura si tehnologii pentru tratarea melasmei va ofera Mediskin?  

Indiferent de alegerea dumneavoastra, Mediskin va ofera o gama larga de aparate si tehnologii eficiente si sigure, extrem de usor de folosit pentru personalul clinicii dumneavoastra, confortabile pentru pacienti si care permit efectuarea unui spectru larg de tratamente faciale si corporale, pe langa cele dedicate melasmei. Iata care sunt optiunile:

 • Optimas by Inmode: platforma estetica de tip full beauty suite, extrem de versatila, care ofera tratamente pe baza de radiofrecventa, lumina intens pulsata (IPL) si laser extrem de eficiente pentru tratarea melasmei si leziunilor pigmentare, alaturi de discromie, leziuni vasculare, cicatrici si iregularitati texturale, rejuvenare faciala si chiar epilare definitiva.
 • Spectra XT by Lutronic: multiplatforma pe baza de tehnologie laser Nd:YAG ce ofera rezultate excelente in tratarea melasmei si a unei game largi de leziuni pigmentare, in tratarea acneei, eritemului, tatuajelor, onicomicozei, ridurilor, porilor etc.
 • PicoPlus by Lutronic: platforma laser Nd:YAG cu aplicabilitate in efectuarea unor tratamente complexe precum melasma, indepartarea tuturor tipurilor de tatuaje, alaturi de tratamente personalizate pentru probleme specifice la nivelul pielii: eritem, rozacee, keratoza seboreica, lentigo, nevus of ota, PIH, abnom si rejuvenare cutanata.
 • eCO2 by Lutronic: laser CO2 cu timp de recuperare minim si confort crescut pentru pacienti, foarte eficient in tratarea melasmei, a cicatricilor si ridurilor, a discromiei, a nevilor/negilor, keratozei seboreice, hipomelanozei, siringioamelor, vergeturilor, vitiligo.

Aparatura pentru Clinica:

MEDISKIN – APARATE MEDICAL-ESTETICE PENTRU CLINICI DE SPECIALITATE

Va multumim pentru interesul acordat echipamentelor noastre. Mediskin Romania distribuie numai echipamente medical-estetice de cea mai inalta calitate, cu tehnologii validate si consacrate la nivel mondial.

Expertii Mediskin sunt dedicati sa va ofere numai cele mai bune echipamente si servicii de pe piata medical-estetica, si vor raspunde solicitarilor dumneavoastra in cel mai scurt timp posibil.

CUM NE PUTETI CONTACTA?

Pentru mai multe informatii, oferte personalizate si conditii de achizitie, nu ezitati sa ne contactati telefonic, prin formularul de contact sau prin functia de live chat (functia de live chat este disponibila in intervalul Luni-Vineri, orele 10-18).

Mediskin Romania