Tratament inovativ cu radiofrecventa bipolara pentru sindromul de ochi uscat

Tratament Inovativ cu Radiofrecventa Bipolara pentru Sindromul de Ochi Uscat

Envision este un echipament dezvoltat de InMode, care utilizeaza in premiera radiofrecventa pentru a trata sindromul de ochi uscat. InMode este o companie de aparatura medical-estetica care dezvolta in mod constant dispozitive avansate cu diferite aplicatii in domeniul esteticii si medicinei.

Ce este Sindromul de Ochi Uscat?

Sindromul de ochi uscat, o afectiune tot mai des intalnita, este doar una dintre manifestarile complexe ale „Bolilor de suprafata oculara” (OSD – Ocular Surface Disease). De la forme usoare pana la forme severe, acest sindrom poate sa apara izolat sau sa fie asociat cu afectiuni generale complexe, precum bolile autoimune, reumatologice sau efectele secundare ale unor medicamente, cum ar fi anti-histaminicele.

“Ochiul uscat” este o afectiune in care ochii nu produc suficiente lacrimi de calitate pentru a lubrifia si hrani ochiul. Lacrimile sunt necesare pentru a mentine sanatatea suprafetei frontale a ochiului si asigurarea unei vederi clare.

Lacrimile sunt formate din aminoacizi, grasimi, zaharuri si minerale, fiind distribuite pe suprafata oculara in momentul fiecarei clipiri, la intervale regulate de 5-10 secunde. Cantitatea lor poate varia de la niveluri de baza la cantitati sporite, in functie de factori iritanti, precum: particule straine, praf, fum, traume, infectii sau alti stimuli. Lacrimile au rol de: curatare, lubrifiere si protejare a ochiului impotriva leziunilor sau infectiilor.

In timpul fiecarei clipiri, o pelicula de lacrimi se formeaza peste ochi. Acest lucru mentine suprafata ochiului neteda si clara.

Pelicula lacrimala este altcatuita din trei straturi:

Stratul mucos – ajuta la raspandirea stratului apos pe suprafata ochiului, mentinand-o umeda;

Stratul apos – alcatuieste cea mai mare parte din pelicula lacrimala si indeparteaza particulele straine;

Stratul uleios – este stratul exterior al peliculei si ajuta suprafata lacrimala sa fie neteda, avand rolul de a impiedica lacrimile sa se usuce prea repede. Acest strat este format si din glandele Meibomiene. Pe pleoapa superioara se regasesc 40-50 de glande, iar pe pleoapa inferioara 20-25. 85% din cazurile de ochi uscat sunt legate de un strat uleios nefunctional in mod corespunzator.

Ce sunt Glandele Meibomiene?

Glandele Meibomiene sunt glande mici aflate in regiunea pleoapelor, responsabile pentru producerea unui ulei special numit ulei meibomian. Acest ulei este esential pentru mentinerea filmului lacrimal la nivelul ochilor si pentru lubrifierea suprafetei ochilor, ajutand la prevenirea evaporarii excesive a lacrimilor si la mentinerea hidratarii si confortului ocular.

Daca glandele Meibomiene nu functioneaza corect, pot aparea probleme precum disfunctia glandelor, care poate duce la sindromul ochiului uscat si alte afectiuni ale ochilor. Disfunctia acestor glande poate fi cauzata de obstructia glandelor, inflamatie sau alte tulburari oculare.

Tratarea sindromului de ochi uscat cu Forma I

Care sunt Cauzele Aparitiei Sindromului Ochiului Uscat?

Sindromul ochiului uscat poate aparea din doua cauze principale:

  1. Un deficit cantitativ al filmului lacrimal, cunoscut in termeni medicali sub numele de „Sindromul Sjögren”. Aceasta afectiune este autoimuna si poate afecta secretia glandelor exocrine din corp, inclusiv a glandelor lacrimale.
  2. Evaporarea rapida a lacrimilor de pe suprafata oculara din cauza unei cantitati insuficiente de strat uleios din filmul lacrimal. Aceasta situatie apare atunci cand glandele Meibomiene sunt afectate de un blocaj sau de alta anomalie, ceea ce conduce la nefunctionarea lor in mod optim.

Simptomatologia sindromul ochiului uscat:

  1. Vedere in ceata
  2. Sensibilitate la lumina
  3. Iritatie oculara cauzata de vant
  4. Ochi obositi la finalul zilei
  5. Dificultati la purtarea de lentile de contact
  6. Mancarimi si senzatie de nisip in ochi
  7. Lacrimare excesiva
  8. Ochi rosii

Radiofrecventa  – Noua Abordare In Tratarea Sindromului Ochiului Uscat

In trecut, tratamentul sindromului de ochi uscat implica doar utilizarea de picaturi lubrifiante pentru ochi, utilizarea de masti cu caldura sau comprese umede pentru a ajuta la stimularea secretiei de lacrimi.

Astazi insa, exista un echipament inovativ, Envision de la InMode, care este conceput pentru medici oftalmologi si optometristi interesati sa ofere tratamente sigure in regiunea delicata din jurul ochilor, cu focalizare pe combaterea sindromului ochiului uscat si pe revitalizarea pielii.

Envision este un aparat care poate trata in mod eficient sindromul ochiului uscat cu ajutorul aplicatorilor din dotare. Acest lucru este posibil prin utilizarea radiofrecventei, care actioneaza direct asupra cauzelor sindromului ochiului uscat. Tratamentul cu Envision, folosind aplicatorul Forma I, este conceput pentru a imbunatati productia naturala de lacrimi si a reduce simptomele neplacute asociate cu sindromul ochiului uscat.

In timpul tratametului cu Forma I, caldura furnizata in timpul procedurii „topeste” uleiul care blocheaza glandele, iar presiunea exercitata asupra aplicatorului permite o mentinere a unei temperaturi constante pe zona de tratament.

Aceasta procedura este non-invaziva si nu implica utilizarea de medicamente sau interventii chirurgicale. In general, sesiunile de tratament cu Forma I sunt scurte si nedureroase, iar pacientii pot observa imbunatatiri dupa doar cateva sesiuni.

Avantaje ale tratamentului Forma I:

  1. Poate fi utilizat pe toate fototipurile
  2. Incalzire eficienta, in masa
  3. Nu necesita purtarea de ochelari in timpul procedurii, aceasta fiind realizata pe marginea pleoapelor
  4. Poate fi livrat atat pe pleoapele superioare, cat si pe cele inferioare
  5. Este sigur pentru gene si sprancene
  6. Control permanent asupra temperaturii de tratament
  7. Monitorizarea in timp real a temperaturii

Aplicatorul Forma I este proiectat special pentru a administra radiofrecventa in zona delicata din jurul ochilor. Tehnologia radiofrecventei bipolare utilizeaza doi electrozi pentru a furniza o procedura non-chirurgicala si pentru a stimula productia de colagen in mod complet non-invaziv si fara durere.

Este important de retinut ca pacientii care prezinta simptome ale sindromului ochiului uscat sa consulte un oftalmolog pentru un diagnostic si un plan de tratament adecvat.